Masters in engagement team Autem

Masters in Engagement

Masters in engagement

Weten we anno 2019 nog wel wat engagement écht betekent? Het wordt om de haverklap gebruikt, maar hoe vaker we het gebruiken, hoe meer het zijn kracht lijkt te verliezen. Bij Autem staat verbinding tussen mensen op één, door een combinatie van onze persoonlijkheid én ervaring. 

Autem heeft een netwerk van partners in diverse diciplines die de visie, kwaliteit en werkwijze van Autem omarmen. Dit netwerk is verdeeld in focus gebieden die worden aangestuurd door Carola, Cas en Paul.  

Carola Linschooten

Paul Vogelaar

Cas Jenster

Barbara

Erik Autem

We zien momenteel vier grote trends op de arbeidsmarkt

Trends die invloed hebben op de toekomst van bedrijven:

  1. We worden allemaal ouder wat een grote wissel trekt op de arbeidsmarkt door verzuim, mantelzorg en parttime weken;
  2. Dit heeft met name invloed op hoogopgeleiden die zich vestigen in metropoolregio’s zoals Rotterdam en Amsterdam. Daar moeten werkgevers op inspelen als het bijvoorbeeld gaat om 24/7 bereikbaar zijn en arbeidsvoorwaarden;
  3. Nieuwe generaties die toetreden tot de arbeidsmarkt en hoge eisen stellen aan het werkklimaat. Ontwikkelingsmogelijkheden, hiërarchie, bedrijfscultuur inhouse faciliteiten zijn hier voorbeelden van;
  4. De snelheid van technologische ontwikkeling. Beslissingen worden niet meer genomen in de boardroom maar steeds meer op basis van algoritmen. Het is nog niet goed in te schatten in hoeverre de robotisering huidige banen zal laten verdwijnen.